Ponuda sobnih vrata nikada nije bila bogatija nego danas. Ovaj skromni, a veoma važni deo enterijera, prošao je dugačak put od tipskih vrata koja su bila indentična u gotovo svim domovima, do nekih modela koji su sami po sebi umetnička dela. Kada su u pitanju dizajn i stilovi, kao i za mnoge druge proizvode i za sobna vrata nam trendovi stižu iz zapadnoevropskih zemalja.

S obzirom na to da sobna vrata nisu nešto što menjamo često, a ako je došlo vreme da ih u svom domu promenite uskoro, izaberite sobna vrata čiji izgled je u skladu sa nadolazećim trendovima.

Dezeni drveta su ponovo u modi

Bela sobna vrata su svakako i dalje u trendu. Bela boja „otvara“ prostor i sobna vrata u ovoj boji mogu da daju značajnu notu modernom izgledu doma. Ovo je trend koji traje već duže vreme, ali treba napomenuti da se klasičan dezen drveta vraća u modu. Moglo bi se reći na velika vrata.

Naime, dizajneri enterijera ponovo u igru vraćaju dezen drveta, a prednjači orah, kao detalj u enterijeru koji donosi utisak elegancije, stila, pa i bogatstva. Bukvalno stotinama godina sobna, pa i ulazna vrata bila su raÄ‘ena isključivo od drveta. U poslednjih desetak godina ovaj dezen je malo bio potisnut, ali sudeći po najnovijim trendovima, to više neće biti slučaj. Tamna nijansa oraha je idealna i za pravljenje kontrasta u prostorijama čiji su zidovi beli. Ujedno, ovakav dezen prirodnog materijala će „hladnu“ belu da učini toplijom.

Pored oraha, boja i tekstura hrasta je takođe ponovo sve zastupljenija u dizajnu modernih enterijera.

Boja ne mora da bude bela

Kada je reč o bojama, pored standardno popularne bele, možete se poigrati i sa sivom, pa čak i sa crnom, kako biste napravili kontrast u prostorima dominantno obojenim belom bojom. Ovo ima naročit efekat ako imate klizna sobna vrata na belom zidu. U pitanju je kombinacija koja bi vas sigurno oduševila.

Razmislite i o vratima koja nisu jednobojna. Kombinacija dve boje, ili vrata sa delovima od obojenog neprozirnog stakla su nešto što bi moglo da bude sjajan detalj u vašem domu.

Klizna sobna vrata

Sobna vrata sa kliznim otvaranjem pre svega imaju praktičnu ulogu u malim sobama, gde nema dovoljno prostora da se vrata otvore. MeÄ‘utim, ona sakako imaju i estetski efekat, jer doprinose tome da prostor izgleda šire i komotnije. Sve više klizna sobna vrata postaju trend čak i u prostorima koji nisu mali.


Copyright © 2016 Drvolik Plus. All rights reserved. Development by NetVision