Kao što narodna izreka kaže: "Bolje sprečiti nego lečiti". Poenta je da možete mnogo toga vi da uradite da obezbedite svoj dom i svoju porodicu. Ukoliko vi ne razmišljate ima ko razmišlja kako da uÄ‘e u vaš dom. Mi ćemo vam dati savete iz prakse kako da zaštitite neovlašÄ‡eni ulazak u vaš dom.
Šta kaže statistika?

Statistika pokazuje da 70% upada u kuću ide preko ulaznih ili garažnih vrata. Priznaćete to je prilično iznenaÄ‘ujuće s obzirom da su prednja vrata uraÄ‘ena obično od punog drveta a logično je preko prozora jer je ono napravljeno od stakla pa je stoga lakše za provaliti. Znajući ovu informaciju sada ćemo videti kako zaštiti ove slabe tačke.

1. Ulazna vrata moraju da budu ili kombinacija drvo metal ili poliuretan metal. Kad kupujete sigurnosna vrata obratite pažnju da vrata imaju više sigurnosnih klinova koji ulaze u štokove da bi sprečili lopova da auto dizalicom lako otvori vrata.


Ojačana čelična vrata su najizdrživija opcija.

2. Ukoliko hoćete ulazna vrata koja imaju staklo treba obratiti pažnju da staklo bude ojačano metalnom rešetkom. Savet je da ugradite i dodatnu bravu koja će biti pri podu da lopov ne bi prilikom razbijanja stakla lako mogao sa unutrašnje strane da otvori vrata.


3. Sledeći savet je da ne sadite nikakvo veliko žbunje pored ulaznih vrata jer tu bi lopov mogao da vas vreba možda čak i povredi a da to niko ne vidi.

4. Kaže se da su vrata onoliko jaka koliko i njena brava. Ako je brava jeftina i loša ona može biti vaša najslabija karika, iz tog razloga nemojte se odlučivati za najjeftiniju.

5. Naš savet je da obavezno imate i sekundarnu bravu koju ćete zaključati kad ste u kući kad spavate da ne razmišljate.

6. Sledeća slaba tačka je okvir vrata. Kad vam ugraÄ‘uju vrata gledajte da kutijaste cevi budu najmanje debljine 3mm i da se pričvršÄ‡uju ankerima u zid kao dodatno očajanje.

7. Ukoliko imate klizna balkonska vrata njih uvek držite zatvorenim, gledajte da imate zavese da lopov ne bi imao širok pogled u kuću. Savetujemo ugradnju alarma koji će da reaguje na vibracije i lomljenje stakla.

Da rezimiramo kad kupujete ulazna vrata nemojte samo razmišljati o izgledu.

Ulazna vrata jesu ukras svakog doma,ali pre svega moraju obezbediti i visok stepen bezbednosti da bi sačuvali svoj dom i porodicu.


Ulazna vrata su proizvod koji je možda najteže proizvesti, iako laicima ne izgleda tako. Ona moraju da zadovolje najviše osobina:

- funkcionalnost,- trajnost,- dobar estetski izgled i- da pružaju veliki stepen bezbednosti.

Da bi to sve imali preporuka je da ne birate najjeftinija kineska vrata sa tankim limovima i sa niskim stepenom zaštite. Ulazna vrata su samo jedna zato vodite računa šta ćete ugraditi.


Drvolik plus je proizvoÄ‘ač ulaznih sigurnosnih vrata. Naši inženjeri su ih projektovali da zadovolje sve gore pomenute elemente. Pogledajte naš odeljak na sajtu sigurnosna vrata. 

Copyright © 2016 Drvolik Plus. All rights reserved. Development by NetVision