Sobna vrata su svakako jedan od najvažnijih elemenata svakog enterijera. Ona su u stanju da oplemene svaki prostor. Sobna vrata su ono prvo što primetimo kad ulazimo u neki prostor i poslednje kad izlazimo.

Vrata generalno posmatramo kao neku granicu ili lininju koja razdvaja dve prostorije u stanu, kući ili poslovnom objektu. Pored toga što odvajaju jednu prostoriju od druge, izoluju zvuke i toplotu, sobna vrata pružaju privatnost i mir u sobi u kojoj se nalazimo.

Zahvaljujući razvoju tehnologije i novim idejama koje svakodnevno nastaju i razvijaju se na tržištu, možemo slobodno reći da postoji veliki izbor sobnih vrata različitih oblika, materijala i boje.

Vrata presvučena folijom kao najtraženije vrste sobnih vrata 

Koliko se pažnje posvećuje njihovoj obradi i kvalitetu, isto tako se vodi računa i o njihovoj estetskoj strani. Bilo da se folija ili furnirana sobna vrata, mogu se kombinovati i sa drugim elementima i materijalama te spadaju u najtraženije predmete ove niše.

Iverica i medijapan su najčešÄ‡i materijali od kojih se izraÄ‘uju drvena vrata. Medijapan se tu posebno izdvaja zbog svojih odličnih mehaničkih karakteristika. Dodatni plus je povoljna cena po kojoj može da se nabavi. A kombinuje se i sa furnirom. Puno drvo je svakako kvalitetnije, ali je samim tim i skuplje.

Klizna vrata – novi trend

Sobna vrata se razlikuju i po načinu otvaranja, pa tako imamo jednokrilna, dvokrilna i klizna. Klizna vrata postaju veliki trend u poslednjih nekoliko godina. Jednostavna su, funkcionalna i idelan način da stvorite prividni mir, odvojite dnevni boravak od kuhinje ili predsoblja. A posebno se preporučuju PVC klizna sobna vrata, gde ne postoji mogućnost izrade standrdnih vrata usled nedostatka prostora.

Još jedna novina jesu sklapajuća vrata. Otvaraju se, a ujedno se zatvaraju i samim tim zauzimaju upalo manje prostora, te na taj način vizuelno uvećavaju prostoriju.

Ukoliko želite da renovirate stan, obratite pažnju i na izbor sobnih vrata, jer i ona jesu važan element vašeg budućeg enterijera. A izbora ima svakako.

Copyright © 2016 Drvolik Plus. All rights reserved. Development by NetVision